Paylaşım Modu'nu Kullanma


Paylaşım Modu'nu KullanmaBu makalede, paylaşım modunun ne olduğu, nasıl kullanılacağı anlatılmakta ve bazı sık sorulan sorulara yanıtlar verilmektedir.

Bu makalede bir hata mı gördünüz veya makaleyle ilgili geri bildiriminiz mi var? Bize bildirin!

Paylaşım modu, site genelinde tüm kullanıcılara açık bir kanal özelliğidir. Paylaşım modu, tüm yayıncıların bir başka kanala ait canlı yayını sohbeti değiştirmenize gerek kalmadan kendi kanal sayfasında paylaşma imkanı tanır. Bu sayede, izleyicileriniz sizinle sohbet odasında etkileşim kurarken seçtiğiniz içeriği görüntüleyebilir. Tüm yayıncılar, başka bir kanalı paylaşabilir ve tüm kanallar paylaşılabilir. Bu işlev, tıpkı başka bir web sitesinde gömülü video oynatıcı kullanmak gibidir, aradaki tek fark doğrudan Twitch'te çalışmasıdır.



Paylaşım modu şu anda web tarayıcı, Xbox One ve mobil cihazlarda çalışmaktadır! Bu sayede, paylaşım seçiminiz topluluğunuzdaki çoğu potansiyel izleyici için kullanılabilir!

Dizin (gitmek için tıklayın):
Paylaşım Özelliği Büyümenize Nasıl Yardımcı Olabilir?
Paylaşım Modu'nu Kullanma
Otomatik Paylaşım'ı Kullanma
Sık Sorulan Sorular

Paylaşım Özelliği Büyümenize Nasıl Yardımcı Olabilir?
Başka bir kanalı paylaşmaya başladığınızda, video oynatıcı ve panelleriniz yerine seçilen yayıncının kanalını gösteren yeni bir video oynatıcı kullanılır. Kanal sayfasının üzerindeki banner'da, tüm izleyicilere paylaşılan bir içerik izledikleri bildirilir ve video oynatıcının altındaki bir düğmeyle çevrimdışı video ekranınıza ve bilgi alanına dönme imkanı tanınır.

İçeriğiniz başka bir kullanıcı tarafından paylaşıldığında, sohbet ve panelinizde sizi kimin paylaşmaya başladığını ve size kaç izleyici bağladığını gösteren bir bildirim görürsünüz. Bu sayede, kendi topluluklarında paylaşarak içeriğinize ekstra gösterim sağladıkları için kendilerine teşekkür edebilirsiniz:







İzleyiciler, paylaşım yapılan kanalın sayfasından paylaşılan içeriğin bulunduğu kanalı takip edebilir, kanala abone olabilir (tanıtılan kanal Twitch İş Ortağı ise) ve söz konusu kanala gidebilir. Bununla birlikte izleyiciler, paylaşım modundayken kanalın sohbet odasında abonelik özelliklerini kullanmaya devam edebilir.

Paylaşım yapmanın birçok avantajı vardır:
Topluluğunuzu bir arada tutun ve çevrimdışı olduğunuzda bile güçlü bir şekilde büyümesini sağlayın.
Beğendiğiniz içeriği tanıtın ve kitlenizle karakterinizin yeni yönlerini paylaşın.
Diğer yayıncılara destek olun ve onlarla ilişki kurun - ağ oluşturmanın yeni bir yolu.
Kendi kanalınızda, arkadaşlarınızla favori yayıncılarınızı ve etkinliklerinizi izleyin.
Takip edilenler dizin sayfasında kalmaya devam ederken, "canlı yayın kanalları" bölümünden "canlı paylaşımlar" bölümüne geçerek paylaştığınız kanalın olduğu kadar kendi kanalınızın da görünürlüğünü artırın.
Paylaşım modu için kullanım önerileri:

Paylaşım Modu'ndayken sohbet odanız hiç değişmez. Kanal sayfanızda aynı moderatörler ve sohbet olacaktır. Dolayısıyla, paylaşım modunda ses ve videonuz çevrimdışı olsa da topluluğunuzla sohbet yoluyla etkileşimde bulunmaya devam edebilirsiniz. Bu sayede, topluluğunuzla yayın izleme deneyimini paylaşmak çok kolay hale gelir! Aşağıda paylaşım modunu kullanabileceğiniz birkaç harika yol bulabilirsiniz:
E3 veya PAX gibi oyun konferansları ya da toplantı içeriklerini paylaşma ve topluluğunuzla oyun haberlerini ve ilk izlenimleri tartışma.
EVO veya SGDQ gibi e-spor turnuvalarını paylaşarak topluluğunuzla birlikte tanıtım ve izleme deneyimini yaşama.
İzlemekten keyif aldığınız yayıncıları paylaşarak onlarla yakınlık kurma.
Twitch'te sergilenen /bobross, /dnc2016 veya /gopconvention gibi benzersiz etkinlikleri paylaşma ve topluluğunuzla birlikte deneyimleme.
Daha yakın bir takım birliği sağlamak için Twitch Takım üyelerinizi paylaşma.
/steveaoki veya /ultra gibi canlı müzik etkinliklerini paylaşma ve izleyicilerinizle ifadeleri kullanarak sohbet etme.
Yakın zamanda tüm dünyayla paylaşmanız gereken eğlence içeriğine benzer içerikler oluşturan, yeni keşfedilmiş küçük bir kanalı paylaşma (bazı Twitch iş ortakları büyük atılımlarını bu şekilde paylaşılarak gerçekleştirmiştir).
Yayın işinde yeni olan arkadaşlarınızı paylaşarak onlara destek verdiğinizi gösterme.
Ve aklınıza gelen diğer tüm kullanım örnekleri!Paylaşım modundayken sohbet ayarları hiçbir şekilde etkilenmez. Dolayısıyla, aboneniz varsa veya düşük hızlı mod etkinleştirilmişse birisini paylaşırken bu ayarlardan hiçbiri değişmez.

YARDIMCI İPUCU
Yayıncı arkadaşlarınıza saygı ile yaklaşın. Paylaşım modunu, diğer yayıncıları taciz etmek amacıyla kullanırsanız hesabınızın süresiz olarak askıya alınması da dahil olmak üzere bunun getirdiği sonuçlar olacaktır.

Paylaşım Modu'nu Kullanma
Sohbetinizde "/host kanaladı" yazın. Örneğin, Twitch Weekly gösterisini paylaşmak için: /host twitch yazmalısınız.
30 dakikalık süre içinde en fazla üç kez /host komutunu kullanarak başka bir kanala geçiş yapabilirsiniz. Dolayısıyla, paylaştığınız kanal çevrimdışı olursa farklı bir kanal paylaşabilirsiniz.
Paylaşım modundan çıkmak için sohbetinizde "/unhost" yazın (bu komut yürütülene kadar paylaşım modu etkin durumda kalır). Sohbette, paylaşım modundan çıktığınızı belirten bir bildirim alırsınız.
YARDIMCI İPUCU
Editörleriniz de sizin adınıza oturum başlatıp sonlandırabilir (moderatörler yapamaz). Bu imkanın sağladığı harika bir kullanım alanı da, Twitch Takımınızın üyeleri veya desteklemek istediğiniz yayıncı arkadaşlarınız gibi çevrimdışı olduğunuzda paylaşılmasını onayladığınız kanalların bir listesini oluşturmak ve güvendiğiniz editörlerin önceden onayladığınız içeriği tanıtmasına olanak tanımaktır.
Mobil cihazlarda Paylaşım Modu'nu kullanma:

Mobil Paylaşım Modu sayesinde tüm favori yayıncılarınızı istediğiniz yerden de paylaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızı ve kitlenizi, bir daha asla heyecanlı içerikleri canlı izlemekten mahrum bırakmayın. Dişli çark simgesine dokunup menüde aşağı kaydırdıktan sonra Paylaş seçeneğini belirterek Paylaşım Modu'nu kolayca etkinleştirebilirsiniz.


Otomatik Paylaşım'ı Kullanma
Otomatik paylaşım özelliğiyle, kanalınızı siz canlı yayında değilken önceden onaylanmış kanalları veya Twitch Takım üyelerinizi otomatik olarak paylaşacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Otomatik paylaşım, yayıncı arkadaşlarınızı desteklemenin ve topluluğunuzu büyütmenin harika bir yoludur. Hepinizin otomatik paylaşımın avantajlarından yararlanması için yayıncılardan oluşan bir Twitch Takımı oluşturmanızı öneririz.

Otomatik paylaşım özelliği etkinken, kanalınız çevrimdışıysa veya aktif olarak başka bir kullanıcıyı paylaşmıyorsa sistem paylaşmak üzere bir kanal seçer. Otomatik Paylaşım, asla canlı kanalınıza veya aktif paylaşımınıza engel teşkil etmez. Sadece kanalınız çevrimdışı iken etkin olur. Otomatik paylaşım özelliği bir kanalı paylaşmadan önce üç dakika boyunca hiçbir işlem yapılmamasını bekler. Dolayısıyla, çevrimdışı olurken paylaşım yapması için birisini belirlemek yine en ideal olanıdır. Bu gecikmenin amacı, yayıncıların yayın yapmakta oldukları ama teknik sorunlar yaşamaları nedeniyle istenmeyen paylaşımlardan kaynaklanan bir sürprizle karşılaşmamaları içindir. Ayrıca, kanalınız canlı yayına geçer geçmez otomatik paylaşım hemen paylaşımı durdurur.

Otomatik Paylaşım'ı Etkinleştirmek İçin:
Kanal Ayarlarınıza gidin ve en alttaki Otomatik Paylaşım bölümüne ilerleyin.


Düğmeyi "AÇIK" konumuna getirin. Not: Bu düğmeyi kapalı durumuna getirirseniz mevcut otomatik paylaşım ayarlarınız kaydedilir.
Twitch takımınızı paylaşmak için Takım Paylaşımı ayarını "AÇIK" konumuna getirin. Bu işlem, Twitch Takımınızın üyelerini paylaşmayı paylaşım listenizde bulunan diğer kanalların önüne alacaktır.
Belirli kanalları paylaşmak isterseniz, Paylaşım Listesi bölümünün sağ üstündeki "+" işaretini tıklayın ve listenize eklemek istediğiniz kanalın adını yazın. Aşağıdaki Paylaşım Önceliği bölümünde, listeden rastgele kanal seçilmesini veya kanalların listedeki sırayla paylaşılmasını seçebilirsiniz. İstediğiniz kadar kanal ekleyebilirsiniz. En az 10 kanal eklemenizi öneririz. Bu, kanalınıza haftada ortalama 40 saatlik ilave bir açık kalma süresi sağlar.


Benzer kanalları paylaşmak isteyip istemediğinize karar verin (paylaşım listeniz her zaman için bu seçenekten önce gelir). Sistemimiz, kanalınızla örtüşen izleyiciliğe sahip kanalları paylaşan bir algoritma kullanır. Topluluğunuza, birlikte izlenebilecek yeni bir şeyler sunmak için bu özelliği deneyin.
Değişiklikleri Kaydet'i tıklayın.
YARDIMCI İPUCU
Otomatik paylaşımı etkinleştirmiş olsanız da sohbette “/host <kanaladı>” yazarak diğer kanalları manuel olarak paylaşmaya devam edebilirsiniz. Manuel olarak paylaştığınız kanal çevrimdışı olana kadar otomatik paylaşım özelliği başlatılmaz.

Sık Sorulan Sorular
S: Paylaşım modunu planlayabilir miyim?
C: Hayır. Paylaşım modunu planlayamaz veya paylaşılacak kanalları kuyruğa alamazsınız. Ancak, bazılarınızın paylaşım modunu sizin için değiştirecek editör durumuna sahip botlar oluşturacağını tahmin ediyoruz.

S: Paylaşım modu, izleyicilerin gömülü canlı yayınlarımda gördüklerini değiştirir mi?
C: Hayır, paylaşım modunu etkinleştirmek izleyicilerin yayınınızdaki gömülü sürümlerde gördüğü şeyleri etkilemez.

S: Paylaşım modunu etkinleştirdiğimde izleyicilerin kredisini kim elde eder?
C: Paylaşım modundayken tüm izleyicilerin bütün kredisini paylaşılan kanal alır. Kanalınızda, paylaşılan kanalı takip etmek için bir düğme de gösterilir.

S: Paylaşım modundayken reklam verme nasıl işler?
C: Paylaşım modundayken, paylaşılan kanalın izleyicileri tam olarak doğrudan o kanalın sayfasındaymış gibi söz konusu kanala ait reklamları görür.

S: Paylaşılan kanaldaki reklamlara ait reklam gelirini kim alır?
C: Reklam gelirini sadece iş ortakları alır. Kanalınız paylaşılmışsa ve Twitch İş Ortağıysanız, normal şartlarınıza göre reklam gelirinizin %100'ünü almaya devam edersiniz. Paylaşım modundayken paylaşımda bulunan kanal herhangi bir reklam geliri elde etmez.

S: Reklamları kapatmışsam ve bir kanalı paylaşmak istersem ne olur? Paylaşılan kanalın reklamları gösterilir mi?
C: Evet, paylaşılan kanalın reklamları her zaman gösterilir ve paylaşılan kanal reklamlardan elde edilen reklam gelirinden normal payını alır.

S: Paylaşım moduna geçiş sırasında kullanıcılara yayın öncesi gösterimi yapılır mı?
C: Paylaşım moduna geçiş sırasında bir yayın öncesi görebilirsiniz.

S: Paylaşılan kanaldaki moderatörler, paylaşılırken paylaşan kanalda moderatörlük yapabilir mi?
C: Hayır. Sohbet, paylaşan kanalın sohbeti olarak kalır. Bu sohbete ait kurallar değişmez.

S: Mobil cihazlarda otomatik paylaşımı etkinleştirebilir miyim?
C: Başlangıçta, otomatik paylaşım için sadece masaüstü desteği vereceğiz.

S: Otomatik paylaşım verileri, yayıncı istatistiklerime yansıtılacak mı?
C: Panelinizde paylaşım modu istatistiklerini görmeye devam edebileceksiniz ancak otomatik paylaşım istatistikleri detaylandırılmayacaktır.

S: Birden fazla Twitch takımında yer alıyorum. Takım Paylaşımı'na katıldığımda hangisi seçilecek?
C: Birincil takımınız seçilecektir. Bu, kanal sayfanızda gösterilen takımdır.

S: Bir kanalın otomatik paylaşımını manuel olarak durdurabilir veya başka bir kanala çevirebilir miyim? Otomatik paylaşım özelliği otomatik olarak listemdeki bir sonraki kişiye mi geçecek?
C: Bu, belirlediğiniz ayara bağlıdır. Paylaşım listenizdeki kanalların rastgele paylaşılmasını seçtiyseniz, sohbetinizde /unhost yazarak yeni bir kanalın rastgele seçilmesini sağlayabilirsiniz. Ancak, paylaşım listenizde belirli bir paylaşım önceliği belirlemişseniz otomatik paylaşım özelliği belirlediğiniz öncelik sırasını takip edecektir. Farklı bir kanalı paylaşmak istiyorsanız, /host <kanaladı> yazarak yeni paylaşım kanalınızı manuel olarak seçmenizi öneririz.

S: Otomatik paylaşım özelliğini devre dışı bırakmak için bir kanalın paylaşımını manuel olarak iptal edebilir miyim?
C: Hayır. Otomatik paylaşım özelliğini durdurmak istiyorsanız kanal ayarlarınızdan kapatmalısınız. Bu işleve, Kanal Ayarları üzerinden erişebilirsiniz.

0 Response to Paylaşım Modu'nu Kullanma

Yorum Gönder